Novi Sad
16.01.2012.
12:31 > 11:27
Na tržištu rada u Novom Sadu trenutno su najtraženiji inženjeri za softver, koji se školuju na Fakultetu tehničkih nauka.
  • nekad

    17.01.2012 21:05
    Nekad je FTN bio fakultet koji vredi. Odavno on to nije, sa porodičnim katedrama, 3000 eur za mesto docenta, isterivanjem svih predavača koji znaju nauku ali su nepotkupljivi, sa političkim spletkama i podmetačinama, politikantima koji su istovremeno i partijski funkcioneri, predavači i vlasnici firmi koje rade posao koje dobiju zahvaljujući statusu na fakultetu... Kvalitet kadra koji izlazi sa FTN je očajan. Uzgred, FTN nema "softverske inženjere", ima posrnuli i nikad završeni "računarski odsek" o čijim tragičnim predavačima ne treba trošiti reči.
  • Gradjevinac

    17.01.2012 19:25
    @Tiristor - @Spam
    Ne finansira FTN izgradnju zgrade pored Bajica, vec Evropska investiciona banka - citaj "kredit". Ko zna u sta FTN ulaze novac...
  • Tiristor

    17.01.2012 12:36
    @Spam
    Sve što pišeš je manje više tačno. Što se firmi tiče, i ti i ja znamo da potcenjuju radnu snagu i da su zato uspešni, bez obzira na to što svi ti radnici imaju daleko bolji standard od svih ostalih. Ali stvarno, svaka čast za postignuto. Ne znam koji je odnos njih i FTN-a. Što se kantine i lokala tiče, bivših Savezovaca koji su "kadrovi" i svega ostalog, i to se manje više sve zna. Uprkos svemu tome, FTN gura, gradi novi objekat pored doma Bajić, uskoro počinje sa rušenjem TMD-a i izgradnjom onog čuda i ako ništa, umeju da naprave i privuku pare.
  • 17.01.2012 08:27
    @Akov
    Tekst govori o tome ko je NAJtraženiji. Postoji još nekoliko kvalitetnih mesta, a postoji i obilje smešnih.

    PMF takođe ima prođu. U Beogradu, recimo, FON ima najveću softverašku tradiciju. Nadam se da su zadovoljni softverom koji su kupili od FTN-a O:)
  • Spam

    17.01.2012 00:15
    @Tiristor
    Da, "jak" fakultet i prepun kvazi strucnjaka, politickih kadrova, porodicnih katedri... Ono malo sto vredi su zapravo firme koje si naveo. To su stvorili profesori koji su imali neku viziju.
    E da li FTN obrne pare koje navodis ne znamo, ali ako je tako, postavlja se pitanje gde taj novac zavrsi? I na koji nacin se mogu uzeti u zakup lokali, kantina i kafana na FTNu?
  • Tiristor

    16.01.2012 20:53
    FTN je jedna opasno jaka firma. Telvent DMS RTRK... sve firme potekle sa FTN-a. Vlasnici su profesori a radnike zapošljavaju već kao studente. Znam ih dosta koji nisu završili faks jer su se zaposlili i za srpske pojmove imaju odlične plate. A inače, sam FTN obrne 20 mil. evra godišnje :) Stvarno jak fakultet, sa jakom vizijom i ljudima na čelu koji umeju da vode, ali čiji moral ne bih proveravao :)
  • Akov

    16.01.2012 19:50
    epp, s bugarskim
    Čast i čest FTN-u, ali tekst je u njegovu korist otvoreno i reklamerski pristrasan . Postoje i drugi domaći fakulteti (a o inostranima da se i ne govori) koji školuju softveraše najviše klase, od kojih se, nažalost, ovde želi unapred napraviti stručnjake nižeg reda. Nije fer, a slušaoci-čitaoci Radija 021 nisu sisali veslo.
  • 16.01.2012 16:26
    Svako ko prođe psihološke i stručne testove bez problema se zapošljava u jednoj od mnogobrojnih softveraških firmi u Novom Sadu. Nešto ne verujem da su svi oni gradonačelnikovi ljudi ili profesorska deca.
  • Ja sam softver inženjer

    16.01.2012 13:09
    softver inženjer od gradonačelnika
    Eh da sam softver inženjer od gradonačelnika možda bih i dobio posao, ovako sam sin od penzionerke Verice Š. i na birou sam sa diplomom FTN-a, ove medije su čudo, kao šatro ima posla i za nas, a dobijaju samo profesorova deca i ovi ostali čija se diploma može poturiti u ruke milostivih.
  • Nizina

    16.01.2012 12:53
    A još da vidimo
    Da Pravni smanji upisne kvote....teško, jer neće profesorski klan da ima manje plate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna